Praėjus kelioms dienoms po triuškinamos pergalės liepos mėnesį vykusiuose rinkimuose, Hun Senas – vienas ilgiausiai pasaulyje poste išbuvusių lyderių – paskelbė, kad atsistatydina iš ministro pirmininko pareigų ir perduoda valdžią savo vyriausiajam sūnui.

Rinkimai buvo plačiai įvardyti suklastotais, kadangi pagrindinei opozicijos varžovei – „Žvakių šviesos“ partijai – buvo uždrausta dalyvauti rinkimuose dėl techninių kliūčių, o valdančioji Kambodžos liaudies partija (KDP) laimėjo visas, išskyrus penkias, vietas 125 narių žemuosiuose rūmuose. JAV, ES ir JT praėjusį mėnesį vykusių rinkimų nelaiko nei laisvais, nei sąžiningais.

Pirmadienį Hun Seno prašymu karalius Norodomas Sihamoni išleido karališkąjį dekretą, kuriame teigiama, kad jis „skiria dr. Hun Manetą Kambodžos Karalystės ministru pirmininku 7-ai parlamento kadencijai“.

Tačiau tam, kad oficialiai taptų naujuoju šalies vadovu, 45-erių metų Hun Manetas ir jo kabinetas turi laimėti balsavimą dėl pasitikėjimo parlamente, kuris numatytas rugpjūčio 22 dieną.

Būsimoji vyriausybė bus sudaryta iš jaunų ministrų, o kai kurie iš jų užims postus, kuriuos užleido jų tėvai.

Tvirtindamas, kad nesikiš į sūnaus valdymą, Hun Senas taip pat pažadėjo kambodžiečiams, kad ir toliau dominuos šalies politikoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją