Pats R. Fico karą Ukrainoje vadina „užšaldytu konfliktu“ ir ragina Kyjivą derėtis su Maskva. Jis taip pat negaili kritikos savo Vakarų partneriams. Todėl sąjungininkai į R. Fico sugrįžimą į valdžią žiūri atsargiai, o ir jis pats praeityje įsivėlė ne į vieną politinį ir korupcijos skandalą.

Jau mėnesį valdžioje esanti naujoji Slovakijos koalicinė vyriausybė su Robertu Fico priešakyje imasi vykdyti savo prieštaringai vertinamus rinkiminius pažadus – stabdo karinę pagalbą Ukrainai, nepalaiko ir finansinių dotacijų Kyjivui iš Europos Sąjungos. Pats R. Fico karą Ukrainoje vadina „užšaldytu konfliktu“ ir ragina Kyjivą derėtis su Maskva. Jis taip pat negaili kritikos savo Vakarų partneriams. Todėl sąjungininkai į R. Fico sugrįžimą į valdžią žiūri atsargiai, o ir jis pats praeityje įsivėlė ne į vieną politinį ir korupcijos skandalą. 

Du kartus praeityje premjeru dirbęs ir (nominaliai) socialdemokratų partijai SMER-SD vadovavęs R. Fico į valdžią atėjo 2006 m. Tuo metu jis buvo visai kitoks politikas nei prorusiškas, Viktoro Orbano stiliaus lyderis, kurį matome šiandien.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)