Kaliningrado srityje laivyno armijos korpuso raketų junginio komandos, savo ginkluotėje turinčios operatyvinių taktinių raketų kompleksų „Iskander M“, treniravosi naikinti sąlyginio priešininko svarbius objektus“, – sakoma laivyno pranešime spaudai.

Nurodoma, kad per pratybas komandos išvažiavo į numatytas vietas, kur išskleidė kompleksus, patikrino raketų sistemų darbą ir treniravosi jas perkelti ant leidimo įrenginių.

„Gavusios koordinates... „Iskander“ komandos sunaikino sąlyginio priešininko vadavietes ir palydovinio ryšio mazgus, įvykdę mokomuosius (elektroninius) sparnuotųjų raketų paleidimus“, – sakoma pranešime spaudai.

Mokymuose dalyvavo 100 kariškių ir apie 50 karinės ir specialiosios technikos vienetų.

Pasak Vakarų ekspertų, branduolinį užtaisą galinčios nešti „Iskander“ raketos yra skirtos tiksliai naikinti taikinius, esančius už 50–500 kilometrų. Taigi, Kaliningrado srityje laikomi kompleksai potencialiai galėtų smogti taikiniams kaimyninėse valstybėse, NATO narėse – Baltijos šalyse ir Lenkijoje, taip pat pietų Švedijoje.

Komplekse „Iskander-M“ yra dviejų tipų raketos – sparnuotosios ir balistinės. Šis kompleksas yra skirtas smogti priešo reaktyvinėms salvinės ugnies sistemoms, priešraketinės ir oro gynybos priemonėms, lėktuvams ir sraigtasparniams aerodromuose bei vadavietėms ir infrastruktūros objektams.