Žiemą daugiausiai gyventojų turinčioje JAV valstijoje užfiksuotas didžiulis COVID-19 protrūkis, tačiau dabar pagal gyventojams tenkantį užsikrėtimo atvejų skaičių Kalifornija laikoma viena geriausiai besitvarkančių JAV valstijų, o prie to prisidėjo ir vakcinacijos kampanija.

Kalifornijoje skiepijimui buvo panaudota maždaug 35,5 mln. vakcinų dozių. Bent viena vakcinos doze jau paskiepyti 60 proc. visų valstijos gyventojų, dviem dozėmis paskiepyta tik kiek mažiau nei pusė.

„Kalifornija yra ten, kur galime pradėti šnekėti apie sveikatos apribojimų plano galutinį atsisakymą“, – teigė sveikatos apsaugos sekretorius Markas Ghaly'is.

Kalifornijoje visuose patalpose vykstančiuose renginiuose bus reikalaujama, kad dalyviai būtų pasiskiepiję arba pateiktų neigiamus COVID-19 testo rezultatus. Tačiau valstijoje nebus įvesta „vakcinacijos paso“ sistema.

Dideliuose po atviru dangumi vykstančiuose renginiuose su daugiau nei 10 tūkst. žmonių dalyvauti galės ir neskiepyti ar COVID-19 testo nepasidarę žmonės, tačiau bus reikalaujama, kad jie dėvėtų kaukes.

Pareigūnai jau anksčiau buvo užsibrėžę tikslą visiškai atsidaryti iki birželio 15 d. Apribojimus žadėta panaikinti, jei pavyks įgyvendinti vakcinacijos tikslus ir nedaugės naujų COVID-19 atvejų.

Ligoninėse gydomų koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius dabar yra žemiausias nuo pandemijos pradžios, teigė M. Ghaly'is.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)