„[Vakarų šalys] veikė pagal principą, kad V. Zelenskis yra jų kalės vaikas, todėl jam leidžiama viskas, tuo labiau kad jis ne šiaip jų kalės vaikas, bet ir jų priešinimosi mūsų šaliai įrankis. Na, ką galiu pasakyti, toks pseudodemokratiškas metodas dar labiau sustiprina Kyjivo nevaržomumo bei nebaudžiamumo jausmą ir jį stumia imtis itin pavojingų veiksmų, kurių pasekmės neprognozuojamos“, – pareiškė ji.

RF užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Ukrainos prezidento kelionę į Bachmutą, įvykusią gruodžio 20-ąją, pavadino „viešųjų ryšių akcija“ ir „surežisuotu veiksmu“.

„Šis surežisuotas veiksmas buvo skirtas užsienio auditorijai, visų pirma – JAV, ir aišku, kodėl paskui ten nuvyko V. Zelenskis. Jam prieš amerikiečių kuratorius reikėjo pasirodyti bebaimiu kaubojumi bei pareikalauti padidinti ir taip nemažą karinę pagalbą“, – tęsė M. Zacharova.

Tai ne pirmas kartas, kai minėtą frazę pavartoja RF valdžios atstovai. Štai lapkričio 18-ąją buvęs Rusijos prezidentas, Saugumo tarybos vadovo pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad „Amerika visada palikdavo savo draugus ir geriausius „kalės vaikus“, turėdamas omenyje V. Zelenskį.

Rusiją šokiravo Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio drąsūs pasirodymai prie pat fronto linijų, kaip tai buvo, kai jis apsilankė ką tik išvaduotame Iziume ir visai neseniai Bachmute, kur kovos vyksta jau miesto prieigose, o Rusijos lyderis Vladimiras Putinas dažnai pašiepiamas, kad slepiasi bunkeryje, jo įvaizdžio nepagerino ir pasaulį apskrieję vaizdai, kaip per susitikimus Kremliuje jį nuo pašnekovų skiria ilgiausias stalas.

Kremliui nepatinka ir tai, kad Rusijos visuomenę pasiekia žinios apie siaubingas sąlygas, kuriomis į frontą metami mobilizuotieji.

Peskovas: Maskva naikins „Patriot“ sistemas Ukrainoje

Rusija naikins amerikiečių „Patriot“ sistemas, kai jos bus perduotos Ukrainai. „Demilitarizacija juk yra vienas karinės specialiosios operacijos tikslų“, – ketvirtadienį sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, paklaustas apie Maskvos reakciją į JAV pažadą tiekti Kyjivui šią ginkluotę.

Ukrainos prezidentas V. Zelenskis trečiadienį lankydamasis Vašingtone asmeniškai padėkojo JAV prezidentui Joe Bidenui už pažadą. D. Peskovas kritikavo, kad taip JAV praktiškai kariaus su Rusija.

JAV ir kitos šalys esą perduoda Ukrainai vis naujų ginklų, turinčių didesnių techninių galimybių. „Tai neprisideda prie greito padėties sureguliavimo – priešingai“, – kalbėjo D. Peskovas, kurį cituoja agentūra „Interfax“. Jis pridūrė, kad JAV nė puse žodžio neužsiminė apie tai, jog Ukraina nuolat apšaudo civilius gyventojus ir infrastruktūrą Donbase vakarietiškais ginklais.

Ginklų tiekimas reiškia, kad „ukrainiečių tautos kančios, deja, tęsis“, įspėjo D. Peskovas. Rusija pabrėžė, kad su naujomis hipergarsinėmis raketomis gebės įveikti bet kokią oro gynybą.

Ekspertai mano, kad Rusija tęs Ukrainos miestų apšaudymą. Maskva dabar pirmiausia taikosi į energetikos infrastruktūrą, kad įstumtų šalį į šaltį ir tamsą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)