Rusijos dainininkams leidžiama koncertuoti tik taip vadinamosiose „Donecko liaudies respublikoje“, „Luhansko liaudies respublikoje“ ir Kryme, per interviu „Gordon“ pareiškė Ukrainos poetas ir dainų autorius Jurijus Rybčinskis, skelbia gordonua.com.

Rusijos valdžia šalies estrados žvaigždėms uždraudė koncertuoti Ukrainoje, tačiau draudimas negalioja vadinamosioms „Luhansko liaudies respublikos“ ir „Donecko liaudies respublikos“ teritorijoms bei Krymui, teigia poetas ir dainų autorius, parašęs ne vieną kūrinį ir Rusijos žvaigždėms.

„Manau, kad, jeigu paprašyčiau, Tamara Gverdciteli ir Aleksandras Malininas atvyktų į Kijevą, tačiau nenorėčiau draugams prišaukti bėdos. Tokia pati situacija ir su Laima Vaikule, kuri gyvena Latvijoje, tačiau dirba Rusijoje“, – pareiškė J. Rybčinskis.

Anot Ukrainos liaudies artisto, niekas iš Kremliaus tiesiogiai neskambina atlikėjams ir neperspėja. Jie tiesiog pasirenka menininką ir pasistengia, kad jis atsidurtų nepavydėtinoje situacijoje.

„Be jokių abejonių, niekas tiesiogiai iš Kremliaus neskambina. Viskas vyksta kiek kitaip: pasirenka artistą ir pradeda jį viešai persekioti. To pakanka, kad kiti pamatytų, kas jų laukia. Atpirkimo ožiu buvo pasirinktas Andrejus Makarevičius, kuris praeitais metais surengė koncertą vaikams Slovjanske, o neseniai persikėlė į Kijevą.

Nei Andrejus Makarevičius bei Jurijus Ševčiukas, nei Zemfira niekada neparsidavinėjo, nesiekė įtikti valdžiai. Ir niekada taip nesielgs. Taip pat kaip ir Alla Pugačiova. Valdžia gali daryti, ką panorėjusi, tačiau ji niekada Kremliui nekeliaklupsčiaus“, – įsitikinęs poetas ir dainų autorius.

Anot poeto, A. Pugačiovos tylėjimas Rusijos ir Ukrainos konflikto klausimu pasako žymiai daugiau nei bet kokie politiniai pasisakymai.

„A.Pugačiova labai protinga moteris ir puikiai supranta: pergyveno sovietų sekretorius, pergyvens ir V. Putiną. Norint išsakyti savo poziciją, jai nebūtina dalinti interviu. Pakanka įrašyti dainą: „Mus muša – skausmas mus neša vis aukštyn, skleidžiame sparnus. Mus muša – mes skrendame, juokiamės ir verkiame, o visos nesėkmės lieka apačioje“. Eilučių prasmė labai aiški. Man toks meninis sprendimas žymiai stipresnis už visus politinius pasisakymus“, – sako J. Rybčinskis.

2015 metų gegužės 22 dieną J. Rybčinskiui sukako 70 metų. Kaip teigia pats poetas, jis grandiozinio jubiliejinio koncerto nesurengė vien dėl to, kad nenorėjo pridaryti bėdų Rusijos atlikėjams, su kuriais bendradarbiauja jau beveik 30 metų.