Ivana Zambrano Sanchez iš 1300 gyventojų turinčio Almendralio (Vakarų Ispanija), tapo pirma transseksuale, sulaukusia tokio garbingo titulo šiame regione.

Konkursui ją pasiūlė miestelis, o vietos gyventojai už ją negailėjo balsų.

Kaip skelbia vietos dienraštis „Hoy“, paskelbus nugalėtojos vardą Ivanos išėjimas į sceną buvo labai emocingas.

Žiūrovai skandavo „Ivi! Ivi!“, o nugalėtoja dėkojo visiems ją palaikiusiems, paskui skyrė dėmesio ir tiems, kurie nepritaria jos pergalei. „Tų, kurie mano, jog mano buvimas čia yra neteisingas, atsiprašau, tačiau aš jaučiuosi būtent taip ir turiu tokią pačią teisę kaip bet kas kitas“, - sakė I. Zambrano Sanchez.

Tada grožio karalienė, perjuosta nugalėtojos juosta, paliko sceną, spausdama puokštę gėlių. Jos padėkos kalbos „YouTube“ vaizdo įrašu buvo aktyviai dalijamasi socialinėje žiniasklaidoje.

Lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transeksualų grupės I. Zambrano Sanchez pergalę pavadino novatoriška. „Extremadura Triangle Foundation“ išplatino pranešimą, kad transseksualios merginos pergalė miestelio šventėje yra svarbus žingsnis kelyje, garantuojančiame lygias teises transseksualiems žmonėms kaimo vietovėse.

Prezidentas Jose Maria Nunezas pareiškė: „Nepaprastai pozityvu tai, kad transseksualūs žmonės užima matomus vaidmenis kaimo vietovėse, nes tik per matomumą galime įveikti stigmas ir neigiamus stereotipus, kurie taikomi transseksualiems vyrams ir moterims“.