R. Kadyrovas „Telegram“ programėlėje paskelbė čečėnų kalba vykusio telefono pokalbio vaizdo įrašą, kuriame, pasak jo, Rusijos parlamento įstatymų leidėjas Adamas Delimchanovas kalbasi su „mūsų narsiais vyrais“.

„Vaikinai radijo ryšiu praneša, kad jie išlaisvino Mariupolio valdžios pastatą ir iškėlė ant jo mūsų vėliavą“, – sakė čečėnų lyderis savo „Telegram“ paskyroje, kurią prenumeruoja daugiau kaip 1,4 mln. žmonių.

Buvęs sukilėlis, tapęs Kremliaus sąjungininku, rašė, kad ukrainiečių „banditai, kurie liko gyvi, nerizikavo, paliko savo pozicijas... ir pabėgo“.

„Kiti daliniai lygiagrečiai juda per miestą ir valo jį nuo „Azovo“ purvo“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje Ukrainos kraštutinių dešiniųjų batalioną „Azov“. „Jei Dievas duos, netrukus Mariupolis bus visiškai išvalytas“, – rašė jis.

Po kelių valandų paskelbtame vaizdo įraše R. Kadyrovas teigė, kad Maskvos pajėgos „visiškai išvalė gyvenamuosius rajonus rytinėje miesto dalyje“.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip grupė karių virš apgadinto pastato iškelia vėliavą su Čečėnijos lyderio atvaizdu.

„Kareiviai iškėlė vėliavą virš Levoberežno rajono prokuratūros pastato, kuris buvo išlaisvintas paskutinis“, – sakė jis.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sako, kad apgultame pietiniame uostamiestyje beveik 100 tūkst. žmonių yra įstrigę be maisto, vandens, elektros energijos ir kenčia nuo įnirtingo Rusijos pajėgų apšaudymo.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija „Twitter“ tinkle parašė, kad Maskva „pradėjo naują teroro prieš Mariupolį etapą“, prievarta deportuodama apie 6 000 gyventojų į Rusijos stovyklas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės