Prorusiško Čečėnijos prezidento R. Kadyrovo noras pasipuikuoti socialiniuose tinkluose šį kartą gali baigtis jam pavaldžių karinių grupuočių narių žūtimi. Ukrainos ginkluotosios pajėgos bando nustatyti vietą, kurioje apsistojo Rusijos pusėje kariaujantys R. Kadyrovo smogikai, prašoma ir skubios gyventojų pagalbos.

Įdomiausia tai, kad į sanatoriją ar poilsio namus panašią vietą, kur apsigyveno čečėnų smogikai, platformoje „Telegram“ paviešino pats R. Kadyrovas.

Tuo tarpu už bet kokios informacijos apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijų buvimo vietų paskelbimą: karių pozicijų fotografavimą, o juo labiau – viešinimą socialiniuose tinkluose gresia itin rimti nemalonumai.

Tačiau R. Kadyrovui, panašu, svarbiau už viską – pasipuikuoti bei pažerti dar vieną prokremliškos propagandos pliūpsnį.

„Mano brangus brolis Beno įsimylėjo ne tik mano skaitytojus, bet ir Ukrainos gyventojus, kuriuos kartu su kovos draugais išlaisvina iš nacionalistinių grupuočių priespaudos.

Tai liudija faktas, kad pasistūmėjus į priekį vietiniai gyventojai suteikė mūsų kariams jaukią poilsio vietą. Čia vaikinams sudarytos visos reikalingos sąlygos, yra vietos nakvynei ir net nuosava virtuvė“, – sau įprastu stiliumi apie 50 sekunčių trukmės vaizdo įrašą „Telegram“ kanale komentavo R. Kadyrovas.

Ramzanas Kadyrovas

Šia informacija suskubo pasinaudoti Ukrainos ginkluotosios pajėgos bei šalies specialiosios tarnybos. Socialiniuose tinkluose perpublikuotas R. Kadyrovo išplatintas vaizdo įrašas, gyventojų prašoma juo dalintis su draugais bei padėti nustatyti vietą, kurioje apsistoję čečėnų kovotojai.

Spėjama, kad tai gali būti poilsio namai arba sanatorija Kijevo priemiesčiuose.

Panašu, kad Ukrainos kariškiams nustačius vietą, kur apsistojo agresoriai, jie sulauks atitinkamo atsako.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją