Meškos

Meškos elgiasi agresyviai, kai atsitinka kažkas netikėto. Daugelyje kelionių vadovų patariama užsirišti varpelį, kurio garsas baidytų netoliese galinčias būti meškas. Nesiartinkite prie meškų jauniklių, nes jų motinos žiauriai puls tam, kad juos apsaugotų. Jei meška puola, apsimeskite negyvu.

Smaugliai

Smaugliai žudo savo grobį lėtai spausdami tol, kol jis nebegali kvėpuoti. Jei smaugia tokia gyvatė, patartina išlikti ramiam, nes priešindamiesi ir sunkiai kvėpuodami tik paskatinsite gyvatę greičiau susispausti. Panaudokite nedominuojančią ranką šonkaulių apsaugai, o kitą tam, kad išsinarpliotumėte iš gyvatės gniaužtų.

Kačių šeimos plėšrūnai

Užsiriškite varpelį ar kokį kitą daiktą, keliantį triukšmą. Nebėkite, nes tai greičiausiai paskatins gyvūną vytis. Kačių šeimos plėšrūnai paprastai nepuola kovojančio dėl teritorijos ir besiginančio grobio. Pasistenkite atrodyti masyviai atsisekdami švarką, leiskite „katiniškus“ garsus ir rodykite dantis. Panaudokite pipirinį aerozolį ar mėtykite akmenis, jei gyvūnas neatsitraukia. Kačių šeimos plėšrūnų grobis dažnai žūsta nuo nukraujavimo, todėl saugokite kaklą, jei puola toks gyvūnas.

Rykliai

Venkite plūduriavimo vandens paviršiuje tose vietose, kur yra ryklių. Jūsų siluetas gali priminti ruonį ar kitą neapsaugotą gyvūną, dažnai tampantį ryklio grobiu. Jie jaučia virpesius kelių šimtų metrų atstumu, todėl plaukdami ir pliuškendamiesi greičiausiai pritrauksite ryklių dėmesį. Judėkite lėtai ir mėginkite pasiekti krantą. Nereaguokite, jei ryklys jus palietė – jie dažnai tai daro tam, kad susipažintų su supančia aplinka. Jei ryklys jus puola – atsakykite tuo pačiu. Taikykitės į žiaunas ir akis.

Aligatoriai

Aligatoriai tyko grobio taip, kad būtų kuo mažiau laiko pasipriešinti puolimui. Turistams patariama vengti vandens telkinių, kur būna aligatorių. Stebėkite vandenį – ar jis nėra drumstas, tai gali reikšti, kad netoliese aligatorius. Geriausias būdas nubaidyti gyvūną – trenkti jam per nosį.

Laukiniai šunys

Paprastai laukiniai šunys būna pikti ir aršūs savo teritorijos gynėjai, todėl jie gali būti daug pavojingesni nei mano dauguma žmonių. Kaip ir susidūrimo su kačių šeimos plėšrūnu atveju, įbauginimas stipriu garsu bei atrodymas didesniu gali apsaugoti nuo galimo puolimo. Jei puolimas vis dėlto įvyksta, likite stovėti ir, nusitaikę į nosį, mėginkite spirti šuniui į snukį.