„Policija gavo informacijos iš partnerių saugumo tarnybų, rodančios, kad į Juodkalniją yra atvykusi grupė užsienio šalių piliečių, priklausančių uždarai religinei grupuotei“, – nurodoma policijos pranešime.

Jame nenurodyta, kokiai grupuotei priklausė deportuotieji, tačiau su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs šaltinis policijoje naujienų agentūrai AFP sakė, kad visi jie priklausė ekstremistiniam religiniam kultui „Aum Shinrikyo“, kaltintam dėl mirtinos dujų atakos Tokijo metropolite 1995 metais.

Vietos žiniasklaida taip pat pranešė, kad deportuotieji buvo šio kulto nariai.

Policijos pareigūnai penktadienį trumpam sulaikė grupuotės narius viename Danilovgrado viešbutyje ir išsiaiškino, kad jie neturi vizų, todėl sulaikytųjų buvo paprašyta išvykti iš šalies, nurodoma pranešime.
Grupuotėje buvo 43 Rusijos, septyni Baltarusijos, keturi Japonijos, trys Ukrainos ir vienas Uzbekistano pilietis. Koks buvo jų apsilankymo Juodkalnijoje tikslas, policijos pareigūnai nepranešė.

Anksčiau Rusijos užsienio reikalų ministerija paskelbė pranešimą, kad 60 užsieniečių, tarp kurių yra rusų, buvo sulaikyti Juodkalnijoje, įtarus juos priklausymu „tarptautinei organizuotai nusikalstamai grupuotei“, tačiau po apklausos jie buvo paleisti, kaltinimai jiems nebuvo pateikti.

Tačiau jie buvo deportuoti, nes nesutvarkė su buvimu šalyje susijusių dokumentų, sakoma pranešime.