Rezoliucijos projekte, kurį parengė Saudo Arabija bei Kataras ir kuris antradienį buvo išdalytas narėms, taip pat reiškiama parama Arabų Lygos planui, kaip nutraukti jau 11 mėnesių trunkantį kraujo liejimą Sirijoje, ir raginama paskirti specialųjį JT pasiuntinį.

Naujas projektas buvo parengtas po to, kai Rusija ir Kinija vasario 4 dieną vetavo antrą Saugumo Tarybos rezoliucijos projektą dėl krizės Sirijoje - dėl to, kad jis, pasak jų, buvo "nesubalansuotas".

Prognozuojama, kad Rusija ir Kinija nepritars naujajam tekstui, bet niekas negali vetuoti mažesnį svorį turinčių rezoliucijų, priimamų 193 narių Generalinėje Asamblėjoje. Diplomatai sako, kad projektas Generalinėje Asamblėjoje beveik neabejotinai bus priimtas.

"Pamatysime, ar šis naujasis tekstas gaus daugiau, ar mažiau, nei 133 balsai, (gruodžio 19 dieną) atiduoti už pirmąją rezoliuciją", - sakė vienas diplomatas.

Toje rezoliucijoje smerkiami žmogaus teisių pažeidimai Sirijoje, kur, pasak aktyvistų, nuo protestų prieš B.al Assadą pradžios praėjusių metų kovą žuvo daugiau kaip 6 tūkst. žmonių.

Generalinei Asamblėjai pateiktas projektas yra panašus į tą, kuris buvo blokuotas Saugumo Taryboje.