Viename 2010 metų interviu paklaustas, kaip jis sukūrė garsųjį kvapą "Samsara", J.P.Guerlainas atsakė, kad "dirbo kaip negras, nors nežino, ar negrai visada taip dirbo".

Teismas nusprendė, kad antroji jo pareiškimo dalis buvo rasistinio pobūdžio ir skyrė jam 6 tūkst. eurų baudą. Maksimali bausmė, numatyta už "rasistinius įžeidinėjimus", yra šeši mėnesiai laisvės atėmimo ir 22,5 tūkst. eurų bauda.

Vienos seniausių pasaulyje kvepalų gamintojų dinastijos atstovas 75-erių J.-P.Guerlainas, teismui skelbiant nuosprendį, salėje nedalyvavo. Jo advokatas pareiškė nežinąs, ar jo klientas apskųs šį teismo sprendimą.

Anksčiau bendrovė "Guerlain" atsiribojo nuo savo parfumerio skandalingų frazių ir pareiškė, kad jos yra "nepriimtinos". Kvepalų gamintojai pridūrė, kad J.P.Guerlainas nuo 1996 metų nebėra bendrovės akcininkas, o nuo 2002 metų nėra ir algą gaunantis darbuotojas.

Šeimai priklausiusius kvepalų namus J.P.Guerlainas perėmė iš savo senelio Jacques‘o 1959 metais. Tuomet jis galėjo atskirti maždaug 3 tūkstančius skirtingų kvapų.

Po to, kai prieš 183 metus Paryžiuje gydytojas ir vaistininkas Pierre'as Francois Pascalis Guerlainas atidarė pirmąją parfumerijos krautuvėlę, "Guerlain" kvepalų namai priklausė penkioms šeimos kartoms, kurios sukūrė daugiau nei 300 kvepalų rūšių.

LVMH šią kompaniją įsigijo 1994 metais. Iki išėjimo į pensiją 2002-aisiais J.-P.Guerlainas buvo bendrovės vyriausiasis parfumeris.

Tuo metu, kai dirbo bendrovėje, J.P.Guerlainas buvo laikomas vienu iškiliausių XX amžiaus kvepalų kūrėjų. Jis sukūrė tokius kvapus kaip "Samsara", "Nahema" ar "Jardins de Bagatelle".