B. Johnsonas tokius komentarus išsakė nuotoliniu būdu kreipdamasis į Krymo platformos susitikimo, kurį organizuoja Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, dalyvius. Pasak kadenciją baigiančio premjero, parama Ukrainai turi tęstis, kol Rusijos kariai pasitrauks iš visų šiai šaliai priklausančių teritorijų. B. Johnsonas pridūrė, kad nuo 2014 m. Rusija pavertė Krymą savo „ginkluota stovykla“ ir naudojosi jo teritorija vykdydama šių metų vasarį pradėtą Ukrainos puolimą.

„Putinas planuoja visoje Ukrainoje pakartoti tai, ką padarė Kryme, – perspėjo B. Johnsonas. – Jis rengia dar daugiau aneksijų ir dar daugiau pseudoreferendumų.“

B. Johnsono teigimu, Rusijos jau įvykdyta Krymo ar planuojama kitų Ukrainos teritorijų aneksija niekada negali būti pripažinta. „Putino puolimo akivaizdoje turime toliau teikti mūsų Ukrainos draugams visą reikiamą karinę, humanitarinę, ekonominę ir diplomatinę paramą, kol Rusija nutrauks šį pasibaisėtiną karą ir išves savo pajėgas iš visos Ukrainos teritorijos“, – kalbėjo netrukus savo postą paliksiantis britų premjeras.

Prasidėjus karui, B. Johnsonas užmezgė glaudžius ryšius su V. Zelenskiu. JK tapo viena pagrindinių paramos teikėjų Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją