Tačiau jo vyriausybė sulaukia daug kritikos, nes Afganistane veikiausiai buvo palikta tūkstančiai NATO talkinusių šios šalies piliečių, atitinkančių persikėlimo į JK sąlygas.

Tačiau šalį sėkmingai paliko ir JK pasiekė daugiau kaip 8 tūkst. piliečių, o vyriausybė trečiadienį paskelbė, kad jiems nedelsiant bus suteiktas leidimas likti JK neribotą laiką ir bus skirta 15 mln. svarų suma, skirta padidinti vietų mokyklose skaičių ir suteikti atvykėliams prieigą prie sveikatos priežiūros paslaugų.

„Esame itin daug skolingi su ginkluotosiomis pajėgomis Afganistane dirbusiems žmonėms ir esu užtikrintas, kad suteiksime jiems ir jų šeimoms reikiamą paramą atkurti savo gyvenimus JK“, – teigė B. Johnsonas.

„Žinau, kad tai bus itin bauginantis laikotarpis, tačiau viliuosi, kad juos paskatins JK visuomenės paramos ir dosnumo banga“, – pridūrė premjeras.

Vyriausybė nurodė, kad šios priemonės „suteiks afganistaniečiams tikrumo ir stabilumo atkurti savo gyvenimus, neribojant jų teisės dirbti ir suteikiant galimybę ateityje kreiptis dėl JK pilietybės“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)