„Ukrainai toliau ginantis nuo Rusijos invazijos, baisūs Putino karo padariniai yra akivaizdūs. Ukrainos atstatymo poreikiai yra ir bus milžiniški“, — sakė JK užsienio reikalų ministras Jamesas Cleverly.

„Šiandien naujomis priemonėmis stipriname Jungtinės Karalystės sankcijų metodą, patvirtindami, kad JK yra pasirengusi taikyti sankcijas, siekdama užtikrinti, kad Rusija sumokėtų už šalies, kurią taip beatodairiškai užpuolė, atstatymą“, – sakoma pareiškime.

Pažymima, kad nuo praėjusių metų invazijos į Ukrainą pradžios JK įšaldė daugiau kaip 23 mlrd. dolerių vertės turto ir įvedė sankcijas daugiau kaip 1550 rusų, įskaitant buvusį „Chelsea“ futbolo klubo savininką Romaną Abramovičių.

JK vyriausybė taip pat pareiškė, kad sankcijų sulaukę rusai, kurie teigia palaikantys Ukrainą, nuo šiol turės naują būdą paaukoti savo įšaldytas lėšas Ukrainos atstatymui.

„Tai bus savanoriškas procesas, kurio metu sankcijų sąrašuose esantys asmenys galės kreiptis su prašymu atlaisvinti lėšas konkrečiai siekiant paremti Ukrainos atsigavimą ir atstatymą“, – sakoma vyriausybės pareiškime.

„Nebus jokio spaudimo asmenims skatinant juos pervesti lėšas, taip pat nebus jokių pasiūlymų dėl sankcijų sušvelninimo mainais už auką“, – pridūrė vyriausybė.

Kaip pranešė „Ukrinform“, prezidentas Volodymyras Zelenskis su JK ministru pirmininku Rishiu Sunaku pirmadienį aptarė Ukrainos pajėgumų plėtimą mūšio lauke, pasirengimą NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, Ukrainos taikos formulės įgyvendinimą ir sankcijų spaudimo Rusijai didinimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją