Kaip rašo „Sky News“, apie tai per vizitą Kyjive paskelbė JK užsienio reikalų sekretorius Jamesas Cleverly.

Pasak sekretoriaus, naujajame „praktiniame“ pakete yra 24 greitosios medicinos pagalbos ir dar šeši šarvuotieji automobiliai bei papildoma 3 mln. svarų (3,5 mln. eurų) suma, skirta vietinės infrastruktūros, įskaitant mokyklas, atstatymo darbams. Negana to, pakete taip pat numatyta lėšų seksualinio smurto aukoms paremti.

J. Cleverly atvyko į Kyjivą praėjus kelioms dienoms po to, kai šioje karo draskomoje šalyje apsilankė premjeras Rishis Sunakas.

„JK stovi petys į petį su Ukraina. Šiandien paskelbiau apie praktinės paramos paketą mūsų besikaunantiems ukrainiečiams draugams, kuris apima greitosios medicinos pagalbos automobilius ir gyvybiškai svarbią paramą seksualinio smurto, kurį įvykdė Rusijos kariuomenė, aukoms“, – kalbėjo J. Cleverly. Jis pažadėjo, kad Londonas teiks paramą tiek, kiek reikės, „kad ši nepaprasta šalis atsigautų“.

R. Sunakas savo vizito metu taip pat pranešė, kad Ukrainai bus perduotas dar vienas, šįkart 50 mln. svarų vertės karinės paramos paketas, kuriame, be kita ko, yra 125 priešlėktuviniai pabūklai.

Apie naujausią JK paramą paskelbta po to, kai Rusija prieš taikius Ukrainos miestus vėl surengė masinę raketų ataką, kuri pareikalavo bent 10 gyvybių. Jos metu vėl nukentėjo energetikos infrastruktūra.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją