Savo kolegų parlamentarų paklaustas, kada reikėtų atšaukti sankcijas Rusijai, B. Johnsonas atsakė: „Mano nuomone, turime nuolat plėsti sankcijas, kol kiekvienas jo (Rusijos prezidento Vladimiro Putino) karys pasitrauks iš Ukrainos.“

B. Johnsonas pridūrė, kad vyriausybė Londone šiuo metu ieško galimybių „padidinti pavarą“ tiekiant karinę paramą Ukrainai.

Po šią savaitę Turkijoje vykusių naujausių Rusijos ir Ukrainos derybų, pasirodė pranešimų, kad JK, Prancūzija ir JAV galėtų tapti saugumo garantais, padedančiais užtikrinti Ukrainos saugumą. B. Johnsonas atmetė galimybę suteikti Ukrainai NATO 5-ojo straipsnio atitikmenį, tačiau Ukrainai esą galėtų būti pasiūlyta kitokia saugumo koncepcija.

B. Johnsonas taip pat pareiškė suprantąs JAV prezidento Joe Bideno susierzinimą, kai šis praėjusią savaitę pareiškė, kad V. Putinas negali likti valdžioje. Tačiau JK premjeras pabrėžė, kad režimo Maskvoje pokyčiai „nėra JK vyriausybės tikslas“.

„Mes paprasčiausiai siekiame padėti apsaugoti Ukrainos žmones ir apsaugoti juos nuo absoliučiai barbariško ir nepagrįsto smurto“, – pridūrė B. Johnsonas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)