Kai kurios naujosios baudžiamosios priemonės pritaikomos dėl dalyvavimo vykdant priverstinį Ukrainos vaikų deportavimą. Tai sakoma britų vyriausybės tinklalapyje paskelbtame pranešime spaudai, informuoja naujienų agentūra „Ukrinform“.

„Šiurpą keliančioje Putino priverstinio vaikų deportavimo programoje ir neapykantos kupinoje propagandoje, kurią skleidžia jo pakalikai, įžvelgiame tikruosius Putino ketinimus – ištrinti Ukrainą iš žemėlapio. Šiandieninės sankcijos patraukia atsakomybėn tuos, kurie palaiko Putino režimą, įskaitant tuos, kurie nori sugriauti Ukrainą, sunaikinti jos nacionalinį identitetą ir ištrinti jos ateitį“, – teigė JK užsienio reikalų sekretorius Jamesas Cleverly.

Kaip teigiama, tarp naujai sankcionuotųjų – vaikų teisių komisarė Maskvos regione Ksenija Mišonova ir Rusijos švietimo ministras Sergejus Kravcovas. Pažymima, kad šie asmenys suvaidino vaidmenį Rusijos deportavimo programoje, sukurtoje ištrinti Ukrainos kultūrinį ir nacionalinį identitetą. Anot skaičiavimų, į Rusiją ar Rusijos laikinai kontroliuojamas teritorijas rusų pareigūnai iki šiol priverstinai deportavo daugiau kaip 19 tūkst. Ukrainos vaikų.

Nuo Rusijos visapusiškos invazijos į Ukrainą pradžios 2022 m. vasarį JK ir jos tarptautiniai partneriai iš viso yra sankcionavę daugiau kaip 1 600 fizinių ir juridinių asmenų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją