Ši svarbi byla gali smarkiai paveikti „Brexit“ ir šalies konstitucinius pamatus.

Jeigu verdiktas bus nepalankus B. Johnsonui, parlamentas gali vėl skubiai susirinkti. Neišvengiamai kiltų rimtų klausimų dėl premjero tolesnio darbo, nes toks nutarimas reikštų, kad jis neteisėtai patarė karalienei Elizabeth II sustabdyti parlamento darbą.

Tai būtų dar vienas triuškinantis smūgis B. Johnsono planams spalio 31-ąją išvesti Jungtinę Karalystę iš Europos Sąjungos, o jo mažumos vyriausybė susidurtų su milžinišku spaudimu.

Kiltų klausimų, ar B. Johnsonas galėtų išsilaikyti premjero poste iki visuotinių rinkimų. Pastarojo meto viešosios nuomonės apklausos rodo, kad rinkimuose jis galėtų tikėtis užsitikrinti tvirtą daugumą.

B. Johnsono problemos su parlamentu ir teismo procesai padidino jo populiarumą, premjerui pelnius dar didesnį už išstojimą iš ES balsavusių britų prielankumą. Tačiau jo populiarumas gali greitai sumenkti, jei jis bus pripažintas kaltu dėl to, kad įtraukė monarchę į politinį mūšį.

Koks bebus teismo sprendimas, jis tikriausiai sulauks audringos reakcijos ir dar padidins įtampą smarkiai susiskaldžiusioje šalyje.