Šaltinis pranešė, kad laikmatis buvo nustatytas dviem valandoms. Kaip rašo newsru.com, matyt, kalbama apie laiką nuo lėktuvo pakilimo į orą iš Šarm aš Šeicho oro uosto spalio 31 d. „Kogalymavia“ oro linijų lėktuvas „Airbus A321“, kuriuo skrido 224 žmonės, sudužo praėjus 23 minutėms po pakilimo.

„Fox News“ pabrėžia, kad nėra aišku, ar ši informacija gauta iš perimtų teroristų pokalbių (anksčiau šiuo pagrindu oficialūs JAV atstovai pateikė lėktuve įvykdyto teroristinio išpuolio versiją), ar dėl katastrofos vietoje surinktų įrodymų.

Kitas „Fox News“ šaltinis atskleidė informaciją apie kai kurias tyrimo išvadas. Jo pateikiamais duomenimis, lėktuve buvo bomba ir ji buvo padėta šalia degalų tiekimo linijos arba lėktuvo degalų talpų. Kadangi dėl įvykusio sprogimo turėjo užsidegti degalai, tokiu būdu gali būti paaiškintas daiktinių įrodymų trūkumas lėktuvo katastrofos vietoje. Abu „Fox News“ šaltiniai teigia, kad prie sprogimo prisidėjo Šarm aš Šeicho oro uosto darbuotojas.

Šis televizijos kanalas taip pat gavo JAV Kongreso nario Michaelio McCollo komentarą. M. McCollas – Nacionalinio saugumo komiteto pirmininkas, taigi jis dalyvauja reguliariai rengiamuose pasitarimuose su specialiosiomis tarnyboms. Kaip praneša „Fox News“, jis pabrėžė, kad negali komentuoti slaptos informacijos, tačiau mano, kad versija dėl „Islamo valstybės“ kovotojų lėktuve padėtos bombos atrodo tikėtina. Taip pat M. McCollas pabrėžė, kad JAV administracija nuolat nepakankamai įvertina „Islamo valstybės“, dėmesį telkdama į šios grupuotės dedamas pastangas plėsti savo teritoriją, o ne į pasauliui kylančias grėsmes. Jo manymu, jei teroristinio išpuolio versija pasitvirtins, bus atverstas „naujas skyrius“, taigi specialiosioms tarnyboms teks pripažinti, kad „Islamo valstybė“ tapo tokia stipri, kokia buvo „Al-Qaeda“, iš kurios visada buvo tikimasi teroristinių išpuolių lėktuvuose. Baltųjų rūmų atstovas spaudai Johnas Ernestas diena anksčiau informavo apie JAV administracijos sprendimą pasidalinti žvalgybiniais duomenimis dėl lėktuvo katastrofos su Rusija.

Lapkričio 6 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas laikinai sustabdė rusų oro linijų skrydžius į Egiptą. Šis sprendimas priimtas gavus Federalinės saugumo tarnybos (FST) rekomendaciją dėl „Airbus A321“ katastrofos. Vis dėlto Kremlius atsisakė sieti šį V. Putino nurodymą su teroristinio išpuolio versija. Anksčiau žiniasklaida rašė, kad Rusijos vyriausybė gali apsispręsti dėl laikino susisiekimo oru sustabdymo tarp Rusijos ir kitų valstybių. Kol kas Rusija neįvardija tikslios lėktuvo katastrofos priežasties, tačiau Rusijos ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas neatmeta galimybės, kad lėktuvas nukrito dėl įvykdyto teroristinio išpuolio.

„Kogalymavia“ oro linijų keleivinis lėktuvas, skridęs iš Šarm aš Šeicho į Sankt Peterburgą, sudužo praėjus 23 minutėms nuo pakilimo į orą šiaurinėje Sinajaus pusiasalio dalyje. Lėktuve buvo 224 žmonės, beveik visi – Rusijos piliečiai. Sinajaus pusiasalyje esantys „Islamo valstybės“ šalinininkai prisiėmė atsakomybę dėl šio teroristinio akto, tačiau iki šiol prioritetine buvo laikoma techninių lėktuvo nesklandumų versija, taigi šie „Islamo valstybės“ pareiškimai pasitikėjimo nekėlė.