„Kalėjimų administracija trukdė jam pasirengti gynybai ir laisvai bendrauti su advokatu“, - sakoma toliau. A. Navalno pokalbiai su advokatu esą buvo stebimi arba vilkinamas dokumentų perdavimas. Tai „dar k artą įrodo“, kad veiksmai prieš A. Navalną yra politiškai motyvuoti. Tas pats esą pasakytina apie pakartotinį Kremliaus kritiko pasiuntimą į vienutę už „tariamu mažus nusižengimus“.

Rusijos institucijų elgesys su A. Navalnu atskleidžia, kad jos „bijo tų, kurie sako tiesą“, kritikavo N. Price‘as ir dar kartą pareikalavo nedelsiant paleisti A. Navalną.

A. Navalnas ketvirtadienį socialiniuose tinkluose pareiškė, kad kalėjimo administracija kaltina jį toliau vykdant nusikaltimus iš kolonijos. Todėl ji paskelbė, kad jis negalės konfidencialiai bendrauti su advokatais. „Visi gaunami ir išsiunčiami advokatų dokumentai nuo šiol bus tikrinami tris dienas“, – pranešė A. Navalnas sakius kalėjimo vadovybę.

46-erių A. Navalnas yra garsiausias prezidento Vladimiro Putino kritikas Rusijoje. Jis žinomas savo raginimais rengti masinius protestus ir korupcinių atvejų atskleidimais. Jis šiuo metu atlieka devynerių metų laisvės atėmimo bausmę dėl kaltinimų lėšų pasisavinimu. Kaltinimus jis vadina politiškai motyvuotais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją