JAV prezidentas Donaldas Trumpas taip pat esą yra įsitikinęs, kad galima išspręsti krizę diplomatiniu keliu. D. Trumpas penktadienį sulaukė atgarsio pareikšdamas, kad Venesuelai yra kelios galimybės, „tarp jų - karinė, jei reikės“.

Venesuela tai pavadino „beprotybe“. Kitos Lotynų Amerikos šalys - tarp jų tos, kurios kritiškai vertina socialistų valdomą Venesuelą - sukritikavo D. Trumpo svarstymus.

„Jungtinės Valstijos paprastai nestebės, kaip žlunga Venesuela“, - sakė M. Pence'as Kolumbijos Kartagenos mieste. Keliaudamas per keturias regiono šalis, jis nori paprašyti paramos, „kad būtų rastas taikus sprendimas demokratijai atkurti“. JAV viceprezidentas ateinančiomis dienomis dar lankysis Argentinoje, Čilėje ir Panamoje.

M. Pence'as priėmęs Kolumbijos prezidentas Juanas Manuelis Santosas tarė aiškų „ne“ svarstymams dėl karinės operacijos Venesueloje. „Karinės intervencijos galimybė neturėtų net būti svarstoma“, - įspėjo jis. Lotynų Amerikos žemynas, visos Lotynų Amerikos šalys esą yra prieš bet kokią karinės intervencijos formą.

Venesueloje jau daug mėnesių verda nuožmi kova dėl valdžios tarp vyriausybės ir opozicijos. Per politinius neramumus nuo balandžio pradžios žuvo 125 žmonės.