Kaip pranešė vietos naujienų portalas „Fiji Village“, pirmojo nuo 1985 metų JAV valstybės departamento vadovo vizito į salų valstybę programoje – susitikimai su oficialiais Fidžio asmenimis ir vaizdo konferencija su Ramiojo vandenyno šalių lyderiais.

Portalo žiniomis, A. Blinkenas sostinės oro uoste susitiko su Fidžio laikinuoju premjeru Aiyazu Sayedu Khaiyumu ir šalies ministrų kabineto nariais ir aptarė su jais klimato krizę, atsigavimo po Covid-19 pandemijos kelius, taip pat naujas galimybes teikiant pagalbą salų valstybėms stichinių nelaimių atveju. Atskiras susitikimo darbotvarkės punktas buvo diskusija „apie bendrą įsipareigojimą demokratijai, solidarumui ir Ramiojo vandenyno klestėjimui“.

Manoma, kad per vaizdo konferenciją su 18 Ramiojo vandenyno salų valstybių lyderiais A. Blinkenas aptars visuotinio atšilimo padarinius ir kovą su klimato krize, paramą regiono ekonomikai po pandemijos ir pagalbą likviduojant stichinių nelaimių padarinius.

Kaip pažymi portalas, Fidžio ministras pirmininkas Frankas Bainimarama taip pat ketino grįžti į šalies sostinę Suvą po širdies operacijos, kuri jam buvo atlikta Australijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją