Be to, Pentagonas paskelbė bendradarbiaujantis su Valstybės departamentu, kad į JAV būtų perkelti žuvusiųjų giminaičiai, jeigu jie nori išvykti iš Talibano valdomo Afganistano.

Pasiūlymas dėl kompensacijų nuskambėjo dar ketvirtadienį įvykusio susitikimo metu tarp Colino Kahlo, JAV gynybos sekretoriaus pavaduotojo, ir Steveno Kwono, Afganistane veikiančios paramos organizacijos „Nutrition and Education International“ („Tarptautinė mityba ir švietimas“) įkūrėjo ir vadovo.

Šioje organizacijoje dirbusį Ezmaraių Ahmadį JAV žvalgyba rugpjūčio 29 d., paskutinėmis chaotiškų evakuacijų iš Kabulo dienomis, klaidingai identifikavo kaip „Islamo valstybės“ kovotoją.

Jo automobilis „Toyota“ buvo stebimas 8 valandas prieš tai, kai jį buvo paleista raketa. Sprogimo metu žuvo 7 vaikai ir 3 suaugę, tarp jų ir E. Ahmadis.

Automobilis buvo sekamas nes jis buvo pastebėtas vienoje vietų, kur, kaip manyta, „Islamo valstybė“ rengė išpuolius prieš Kabulo oro uostą.

Trimis dienomis anksčiau prie oro uosto susisprogdinus „Islamo valstybės“ savižudžiui žuvo daugybė žmonių, įskaitant 13 JAV karių.

Tačiau rugsėjo mėnesį JAV pripažino, kad oro antskrydis buvo klaida. O žuvusiųjų artimieji pareikalavo kompensacijų ir atsiprašymo „akis į akį“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)