J. Bidenas primygtinai ragino gyventojus skiepytis, kad nereikėtų bijoti infekcijos. Kitur pasaulyje žmonės esą desperatiškai mėgina pasiskiepyti. JAV visi piliečiai skiepijami nemokamai ir jiems patogioje vietoje.

J. Bidenas dėl vakcinacijos pažangos kalbėjo apie „laivės vasarą“ ir „džiaugsmo vasarą“. Kartu jis įspėjo, jog reikia pasirūpinti, kad infekcijų skaičiai rudenį vėl nepradėtų augti, kai žmonės vėl daugiau laiko leis vidaus patalpose.

Daug JAV valstijų, bendruomenių ir įmonių jau vilioja žmones skiepytis įvairiomis paskatomis – galimybe išlošti milijoną, sudalyvauti kruize ar gauti pirkinių kuponų ar bilietų į sporto renginius.

J. Bidenas trečiadienį paskelbė apie naujas paskatas. Iki liepos 4 dienos tėvai galės kreiptis dėl nemokamos vaikų priežiūros, kol jie skiepysis ar atsigaus po šalutinio poveikio. Kad pasiskiepytų daugiau afroamerikiečių, vakcina bus siūloma kirpyklose ir grožio salonuose, kuriuos valdo juodaodžiai.

Viceprezidentė Kamala Harris ir kiti aukšti vyriausybės nariai keliaus po šalį, agituodami skiepytis.

Gėrimų koncernas „Anheuser-Busch“ liepos 4-ąją tam tikromis sąlygomis nemokamai vaišins alumi, jei iki Nepriklausomybės dienos bus pasiektas J. Bideno užsibrėžtas 70 proc. vakcinacijos tikslas. J. Bidenas apie šią akciją sakė: „Pasiskiepykite ir išgerkite alaus“.

Prekybos tinklo „Kroger“ organizuojamoje loterijoje penki asmenys, kurie pasiskiepys vaistinėse ir tinklo parduotuvėse, laimės po milijoną dolerių. Dar dešimt paskiepytųjų metus laiko nemokamai galės apsipirkti tinklo parduotuvėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)