Kalifornijoje, pavyzdžiui, gyventojai galės pareikšti savo nuomonę, ar pornografinių filmų aktoriai per filmavimus privalo naudoti prezervatyvus.

Keliose valstijose bus balsuojama dėl marihuanos legalizavimo. Arkanzase, Floridoje, Montanoje ir Šiaurės Dakotoje norima legalizuoti marihuaną medicininiais tikslais. Arizonoje, Kalifornijoje, Meine, Masačūsetse ir Nevadoje reguliariai marihuaną rūkantys asmenys gali tikėtis savo pomėgio dekriminalizavimo.

Kolorade žmonės balsuos dėl vergovės panaikinimo - iš tikrųjų šis valstija yra vienintelė, kurioje vergija dar yra įmanoma. Remiantis dabartiniais įstatymais, nusikaltėliai nėra apsaugoti nuo baudžiavos.

Kalifornijoje rinkėjai balsuos dėl 1978-aisiais įvestos mirties bausmės panaikinimo. Tuo tarpu Nebraskoje vyks referendumas dėl 2015-aisiais panaikintos mirties bausmės gražinimo.

Amžina ginčo tema JAV yra ginklų įstatymai: per referendumą Kalifornijoje gali būti uždraustos apkabos su labai dideliu šovinių skaičiumi. Nevadoje, jei balsavimas bus sėkmingas, ginklai ateityje galės būti pardavinėjami tik licencijuotose parduotuvėse - išimtis bus pardavimai tarp giminaičių.

Indianoje ir Kanzase bus balsuojama dėl piliečių teisės medžioti ir žvejoti.

Arizonoje, Kolorade, Meine ir Vašingtone žmonės pareikš savo nuomonę dėl minimalios algos pakėlimo. Tuo tarpu Dakota balsuos, ar nuo 8,5 iki 7,5 dolerių sumažinti minimalią algą jaunesniems nei 18 metų darbuotojams.

Sostinė Vašingtonas ketina tapti 51-ąja JAV valstija. Dabar ji yra pavaldi Kongresui. Ateityje teritorija gali pretenduoti į 51-ąją žvaigždę JAV vėliavoje kaip „Naujoji Kolumbija".

Be referendumų ir prezidento rinkimų amerikiečiai antradienį balsuoja ir dėl 34 senatorių postų iš 100 bei visų Atstovų Rūmų mandatų.