„Esame labai sunerimę dėl galimo S-400 įsigijimo“, – Atstovų Rūmų užsienio reikalų komiteto nariams sakė A. Wells.

Pasak A. Wells, Indijos sprendimas įsigyti rusiškas raketų sistemas gali apriboti galimybes bendradarbiauti su Jungtinėmis Valstijomis karinės ginkluotės srityje. Diplomatė pabrėžė, kad šalys turi daryti „strateginius pasirinkimus“, spręsdamos, kurių valstybių technologijas pirkti.

Jos teigimu, apie du trečdalius Indijos ginkluotės sudaro rusiška technika, daugiausia užsilikusi nuo SSRS laikų, kai Indijos santykiai su Maskva buvo itin artimi.

„Esame pasiryžę patenkinti Indijos gynybos poreikius“, – sakė A. Wells, pažymėdama, kad Vašingtonas yra pasirengęs parduoti Indijai karinę techniką, kurią parduoti ankstesnių JAV prezidentų administracijos atsisakė.

Raketų sistemos S-400 tapo tikra rakštimi JAV ir NATO sąjungininkės Turkijos santykiuose. Jungtinės Valstijos pagrasino pašalinti Turkiją iš naikintuvų F-35 programos, jei ši vis tik įsigis rusiškas raketų sistemas.

Anksčiau Indijos žiniasklaida skelbė, kad JAV gali pasiūlyti Indijai įsigyti naikintuvus F-35, jei šalis atsisakys rusiškų raketų sistemų.