Kalbėdamas Vašingtone kontradmirolas Johnas Kirby taip pat teigė, kad JAV vadovaujami antskrydžiai prieš IS Sirijoje sėkmingai susilpnino grupės pajėgumą.

„Manome, jog smogėme ten, kur taikėme“, – sakė Dž. Kirbis.

Tačiau Dž. Kirbis pripažino, kad IS puikiai adaptuojasi ir greitai reaguoja į pokyčius. Pasak jo, džihadistų grupė kelia „rimtą grėsmę“, kuri nebus pašalinta per „ateinančias dienas ar mėnesius“.

„Prireiks didelių visų pastangų. Manome, kad kalbame apie ne vienerius metus“, – sakė pareigūnas.

Tai JAV kariuomenės atstovas pareiškė prezidentui Barackui Obamai padėkojus arabų šalims už pagalbą. Saudo Arabija, Jungtiniai Arabų Emyratai, Jordanija, Bahreinas ir Kataras dalyvavo ar parėmė antskrydžius Sirijoje, pažymėjo B. Obama.

Tuo tarpu JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry informavo, jog daugiau nei 50 valstybių sutiko prisidėti prie kovos prieš IS.

IS užėmė dideles teritorijas Sirijoje ir Irake, o JAV surengė beveik 200 antskrydžių Irake nuo oro atakų kampanijos pradžios rugpjūčio viduryje.

Aktyvistai pranešė pirmadienį, kad išplėtus kampaniją prieš IS Sirijoje per oro antskrydžius žuvo mažiausiai 70 IS kovotojų ir dar 50 su „Al Qaeda“ susijusių kovotojų.