„Malyje esama „Wagner“ (samdinių), – interviu stočiai „Voice of America“ sakė JAV generolas Stephenas Townsendas. – Ten jų, mūsų manymu, yra keli šimtai.“

„Jie ten dislokuojami ir juos remia Rusijos kariuomenė, o atskraidina Rusijos karinių oro pajėgų lėktuvai“, – teigė S. Townsendas ir pridūrė, kad tai JAV kelia nerimą.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yvesas Le Drianas praėjusią savaitę apkaltino „Wagner“ samdinius, kad šie „palaiko“ Malį šiuo metu valdančią karinę chuntą, prisidengdami tariamu kovojimu su džihadistais. Ministras taip pat pažėrė kritikos Rusijai, kad ši esą melavo apie „Wagner“ samdinių buvimą šioje Afrikos šalyje.

„Mūsų kolegų Rusijoje paklausus apie „Wagner“, šie teigė nieko apie tai nežinantys, – teigė J. Y. Le Drianas. – Kalbant apie samdinius, kurie yra Rusijos karo veteranai ir naudoja rusiškus ginklus, kurie jiems atgabenami rusiškais lėktuvais, būtų stebėtina, jei Rusijos valdžios institucijos apie tai nieko nežinotų.“

Malio valdžią 2020 metais perversmo metu perėmė karinė chunta. Vakarų Afrikos valstybių grupė ECOWAS gruodį sutiko pritaikyti Bamakui sankcijas, kai chunta pasisiūlė likti valdžioje penkerius metus, kol bus surengti rinkimai, nepaisydama tarptautinio masto raginimų laikytis ankstesnių pažadų balsavimą surengti vasarį.

Šiuo pavyzdžiu, raginama Prancūzijos, netrukus gali pasekti ir Europos Sąjunga (ES). Paryžius kaltina Malio chuntą naudojantis „Wagner“ paslaugomis, tačiau Bamakas tai neigia.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)