"Irano remiamas terorizmas ir "Hezbollah" teroristinė veikla įgavo tokį pagreitį, kokio nebuvo nuo praėjusio amžiaus dešimto dešimtmečio,", - sakoma pranešime.

Vašingtonas, be kita ko, atkreipia dėmesį į teroro aktą prieš Izraelio turistus Bulgarijoje 2012 metų liepą, dėl kurio Sofijos žinybos kaltina Iraną. Šių metų kovą Kipre "Hezbollah" narys buvo pripažintas kaltu šnipinėjęs saloje Izraelio turistus. Iranas, be to, įtariamas pernai planavęs išpuolius Gruzijoje, Indijoje, Tailande ir Kenijoje.

Tuo tarpu teroristų tinklas "Al Qaeda", JAV nuomone, susilpnėjo. Afganistano ir Pakistano pasienio regione likviduota dešimtys aukštų organizacijos narių. Gintis tenka ir "Al Qaeda" atšakoms Jemene bei Somalyje. Lėšų srautas "Al Qaeda" kelis kartus buvo nutrauktas, todėl grupuotės šalininkai priversti imti įkaitus ir reikalauti išpirkos.

Su nerimu Valstybės departamentas žvelgia į įvykius Šiaurės Afrikoje. "Saugumo vakuumas po Muammaro Gaddafi nuvertimo Libijoje suteikė teroristams naujų galimybių", - teigiama ataskaitoje. Daug ginklų pateko į Malį ir tuaregų sukilėlių rankas.

Daugiau nei pusė teroristinių išpuolių 2012-aisiais įvykdyta trijose valstybėse - Pakistane, Irake ir Afganistane.