Paskelbus, kad J. Alleno elektroniniai laiškai buvo netinkami, buvo sustabdytas jo skyrimas NATO pajėgų Europoje vadu. Nors jis jau išteisintas, kol kas nenuspręsta, ar atnaujinti jo skyrimą į šį postą.

Po D. Petraeuso atsistatydinimo į aferos sūkurį pateko ir J. Allenas. 37 metų Jill Kelley išjudino tyrimą prieš D. Petraeusą, kai dėl buvusios jo meilužės ir biografės Paulos Broadwell grasinamų laiškų kreipėsi į Federalinį tyrimų biurą. Tuomet ir buvo rasti J. Kelley ir J. Alleno susirašinėjimo elektroniniai laiškai.

Pasak Pentagono atstovo, JAV gynybos departamentas nustatė, kad J. Allenui mesti kaltinimai dėl netinkamo elgesio buvo nepagrįsti. Iš pradžių buvo teigiama, kad J. Allenas siuntė tūkstančius laiškų J. Kelley ir kad jie buvo neprofesionalūs bei koketiški. Per tyrimą paaiškėjo, kad jų susirašinėjime laiškų buvo tik keli šimtai ir kad juose daugiausia kalbama apie aktualias naujienas, siunčiami socialiniai pakvietimai bei komplimentai J. Alleno per televiziją duotiems interviu. Nuspręsta, kad laiškai yra santykinai nekalti ir J. Allenas tikrai nepažeidė kariuomenės pareigūnų profesinio elgesio normų.