„Pasakysiu, kad ukrainiečiai šiuo metu turi pajėgumų pulti, gali vykdyti puolimo operacijas, taip pat turi kur kas didesnių nei vos prieš metus gebėjimų gintis vykdant įprastines operacijas. Taigi, manau, kad jų pajėgumai gerokai išaugo“, – sakė M. Milley.

Generolas nepatvirtino, kad artimiausiomis savaitėmis Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali surengti puolamąją operaciją arba jos nesurengti. „Tai priklausys nuo jų. Jei ketina surengti puolamąją operaciją, reikia daug planavimo ir koordinavimo, tačiau jie pasirengę tiek puolimui, tiek gynybai“, – sakė M. Milley.

Pasak jo, laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose vis dar yra maždaug 200 tūkst. Rusijos karių – „prastai vadovaujamų, nepakankamai apmokytų, menkai aprūpintų ir palaikomų“. Be to, rusai patyrė daug aukų, reikšmingai pakirsta jų ekonomika.

„Manau, kad racionalūs žmonės, dalyvaudami Rusijos sprendimų priėmimo procese, padarys išvadą, mano manymu, arba per kelis mėnesius, arba per metus ar porą, kad kaina viršija naudą, tada ateis laikas ką nors daryti, bent jau derybų požiūriu. Galbūt tas laikas dar neatėjo, nemoku skaityti minčių. Nežinau, kada (Vladimiras) Putinas bus pasirengęs tai padaryti, bet kokią nors akimirką, jei yra racionalus, turės“, – kalbėjo M. Milley.

Pasak jo, V. Putinas jau šį vakarą gali užbaigti karą, nors yra varžomas Rusijos vidaus politikos. „Tačiau jie turės nuspręsti, nes jie nelaimės“, – pabrėžė JAV generolas.

Pranešta, kad pirmadienį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas telefonu kalbėjosi su Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininku generolu Marku A. Milley ir pranešė jam apie padėtį visuose fronto linijos ruožuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)