„Nepaisant didžiulės kainos, ukrainiečiai nuolat ir apgalvotai žengia į priekį, drąsiai kovodami žiauriuose ir kruvinuose mūšiuose, kad susigrąžintų savo tėvynę“, – žurnalistams sakė JAV jungtinio štabų vadų komiteto pirmininkas generolas Markas Milley po susitikimo vaizdo ryšiu su karinę pagalbą koordinuojančia Tarptautine Ukrainos kontaktine grupe.

Jis pripažino, kad kova vyksta lėtai, bet sakė, kad darbas valant Rusijos padėtas minas užtrunka. „Tai toli gražu nėra nesėkmė“, – pabrėžė generolas ir pridūrė, kad laukia dar daug kovų. Pasak jo, karas „bus ilgas, sunkus ir kruvinas“.

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas tvirtino, kad Kyjivo sąjungininkės nenutrauks paramos Ukrainai. „Mūsų darbas tęsiasi ir darysime viską, ką galime, kad ukrainiečiams pavyktų“.

Be to, Ukraina vis dar turi „reikšmingų“ rezervų, kurių dar nepanaudojo per kontrpuolimą, sakė generolas M. Milley. Kyjivo pajėgos susiduria su stipriai įtvirtintomis Rusijos pozicijomis, sudėtingais minų laukais, prieštankinėmis kliūtimis, spygliuota viela ir apkasais. „Šiuo metu jie tausoja savo kovinę galią“, sakė M. Milley, bet „dar turi nepanaudotą reikšmingą kovinę galią“.

Kalbėdamas kartu su M. Milley per spaudos konferenciją po virtualaus Ukrainos tarptautinių rėmėjų susitikimo L. Austinas sakė, kad pastangos sustiprinti Kyjivo pajėgas toli gražu nėra baigtos. „Norėčiau jums priminti, kad (...) tai dar nesibaigė, mes ir toliau generuojame kovinę galią“, šiuo metu Vokietijoje apmokomos ir aprūpinamos trys brigados, „vyksta kiti mokymai“, sakė jis.

Pasak A. Milley, tarptautinė Ukrainą remianti koalicija kontrpuolimui parengė daugiau nei 63 tūkst. karių. „Koalicija bendrai parengė 17 brigadų kovinių komandų šiam puolimui ir daugiau nei 63 tūkst. karių, vien Jungtinės Valstijos apmokė 15 tūkst. jų, vyksta daugiau mokymų“, – sakė M. Milley. Jo žodžiais, šie mokymai išugdė apčiuopiamus įgūdžius, padėjusius sukurti pajėgius Ukrainos lyderius ir dalinius, kurie šiandien daro „žymų poveikį mūšio lauke“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją