Kristin Beck kaip Chrisas Beckas kovojo Bosnijoje, Afganistane bei Irake ir pelnė Bronzinę žvaigždę bei Purpurinę širdį. Pirmojoje ir penktojoje SEAL komandose jis ėjo specialiojo kovų operatoriaus vyresniojo vado pareigas, rašo „The Telegraph“.

46 metų K. Beck naujoje knygoje atskleidžia, jog 20 metų tarnaudama išskirtinai vyriškose, daug ištvermės reikalaujančiose pajėgose, ji stengėsi įveikti lyties tapatybės sutrikimą, kankinantį nuo ankstyvos vaikystės.

„Dar trečioje klasėje supratau, kad esu mergaitė, - rašo ji savo knygoje „Warrior Princess“ („Kariaujanti princesė“). – Būdama vaikas svajodavau, kad apsikeisčiau kūnais su savo seserimi. Eidavau miegoti galvodama, kad noriu būti ja“.

K. Beck viešai rengtis moteriškais drabužiais pradėjo 2011 metais, kai pasitraukė iš tarnybos. Ji pradėjo gydymo kursą hormonais, ruošdamasi lyties keitimo operacijai.

Viena iš knygos autorių, psichologė ir akademikė Anne Speckhard teigė, kad K. Beck, tarnaudama 13-oje dislokacijos vietų visame pasaulyje, ėmėsi „pačios sunkiausios vyriškos profesijos, kokia tik egzistuoja“.

„Jai reikia plieninių nervų ir plieninio kūno“, - „The Daily Telegraph“ sakė A. Speckhard.

„Tačiau Kris įrodė, kad tai gali padaryti ir moteris. Ji turėjo moters dvasią vyriškame kūne, kurį valdė testosteronas. Dabar per gydymą hormonais ji perėjo prie estrogeno“, - sakė ji.

Lytį pakeitusiems asmenims draudžiama tarnauti JAV kariuomenėje. Nacionalinis translyčių asmenų lygybės centras tai vertina kaip „neteisybę“, kuri užkerta kelią kvalifikuotiems žmonėms tarnauti armijoje.

Jos motina ir tėvas, auginę ją kaip konservatyvią liuteronę, dabar save laiko „evangeliniais fundamentalistais“ ir priešinasi „šiuolaikinėms šv. Rašto interpretacijoms“, rašo ji.

K. Beck knygoje prisimena, kaip jai buvo pasakyta, kad „šios lėlės ne jai“, kai būdama berniuku norėjo pažaisti su savo sesers barbėmis. Tėvas taip pat yra primušęs ją lopetėle, kai aptiko ją namuose besimatuojančią vieną suknelę.

Anot knygos, įkvėptas pirmojo Persijos įlankos karo ir vildamasis, kad tam pritars tėvas ir kad tai padės pažaboti moterišką prigimtį, Chrisas Beckas pradėjo ruoštis karjerai armijoje ir 1992 metų vasarį Kalifornijos Koronado mieste baigė pagrindinį apmokymų kursą tarnybai SEAL pajėgose.

Chrisas tarnavo Tolimuosiuose Rytuose, o vėliau, po dviejų dienų, kai vedė savo pirmąją žmoną Shelly, buvo išsiųstas į karą Bosnijoje. Po Rugsėjo 11-osios atakų Chrisas buvo dislokuotas Afganistane. Čia jis užsiaugino ilgą barzdą ir per vieną talibų raketos ataką nuo šrapnelio buvo sužeistas į ranką.

„Tam tikra prasme labai ironiška, kad Afganistane kovojau su talibais, - knygoje rašo K. Beck. – Jie labiausiai nekenčia moterų visame pasaulyje, o aš visą laiką buvau moteris“.

Už „heroiškus pasiekimus“ ir „neblėstančią ištvermę“ per daugybę reidų prieš Afganistano sukilėlius 2008 metų balandžio – rugsėjo mėnesiais Chrisas buvo apdovanotas Bronzine žvaigžde su raide V, reiškiančia narsą (angl. valour).

Irake Chrisas išvien su Didžiosios Britanijos jūrų pėstininkais kovėsi mūšiuose už Basrą ir buvo nufotografuotas laikantis auksinį automatą „Kalašnikov“, priklausiusį Saddamui Husseinui.

Tačiau jai teko „nuolat slopinti ir neigti moterišką vidų“, - rašoma memuaruose.

Išėjęs į atsargą ir pradėjęs dirbti gynybos rangovu Pentagone, Chrisas, eidamas į barus prie savo namų Floridos Tampos mieste, pradėjo rengtis kaip moteris ir vis didesniam ratui žmonių atskleisdavo savo moterišką prigimtį.

Chrisas pradėjo gydymą hormonais, kurį finansavo Veteranų asociacija. Nuo rankų, veido ir krūtinės lazeriu buvo pašalinti plaukai, o kad įgautų moteriškesnę išvaizdą, plastikos chirurgai į jo kūną suleido kolageno.

„Ji išmoko darytis makiažą ir sužinojo gudrybes, kurias turi žinoti vyrai, norintys atrodyti kaip moterys: kad įtrynus raudonus lūpų dažus į smakrą ir skruostus galima užmaskuoti penktosios valandos šešėlius ir kaip juos paslėpti po makiažo pagrindu“, - teigiama knygoje.

K. Beck rašo, jog kai kurie šeimos nariai dėl jos lyties tapatybės sutrikimo kaltino potrauminį stresą, kuris ją kankino po tarnybos konfliktų zonose – nuo jo ji taip pat gydėsi.