Linda Thomas-Greenfield kalbėjo tuo metu, kai Rusijos pajėgos trečiadienį apšaudė kelis Ukrainos miestus ir telkėsi prie sostinės Kijevo, keldamos baimę dėl galimo puolimo.

„Panašu, kad Rusija ruošiasi didinti savo kampanijos prieš Ukrainą brutalumą“, – JT Generalinėje Asamblėjoje sakė L. Thomas-Greenfield.

„Matėme vaizdo įrašus, kaip Rusijos pajėgos į Ukrainą gabena itin mirtiną ginkluotę, kuriai mūšio lauke ne vieta. Tai yra ir kasetinė amunicija, ir vakuuminės bombos, kurios pagal Ženevos konvenciją yra uždraustos“, – sakė ji.

Taip pat ji rėmėsi paviešintomis nuotraukomis, kuriose matyti 65 km ilgio Rusijos karių kolona, kuri, pasak jos, „traukia Kijevo link“.

L. Thomas-Greenfield kalbėjo prieš neeilinį balsavimą, kuriuo Generalinė Asamblėja pareikalavo, kad Rusija „nedelsiant“ išvestų savo pajėgas iš Ukrainos.

Didžioji dauguma pasaulio valstybių balsavo už neįpareigojančią rezoliuciją, smerkiančią Maskvos išpuolį, o tai akivaizdžiai rodo Rusijos izoliaciją pasaulio arenoje.

Rusija, nepaisydama didžiulių ekonominių ir diplomatinių sankcijų, toliau veržiasi į provakarietišką Ukrainą, kur jos pajėgos susidūrė su dideliu pasipriešinimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės