Apie tai pranešė JAV Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as, komentuodamas žiniasklaidoje išplatintą Rusijos diplomatinę notą, kuria Vašingtonas įspėjamas dėl ginklų tiekimo Ukrainai.

„Rusai kažką pasakė privačiai, kažką pasakė viešai. Niekas negali mūsų atkalbėti nuo strategijos, kurios ėmėmės“, – atsakė N. Price'as.
Jis pridūrė kol kas negalintis patvirtinti jokio privataus diplomatinio susirašinėjimo.

„Jei Kremlius tvirtina, kad JAV ir mūsų partneriai visame pasaulyje teikia milijardų dolerių saugumo pagalbą mūsų partneriams Ukrainoje ir kad mūsų partneriai ukrainiečiai ją naudoja itin efektyviai, kad atsvertų Rusijos agresiją, na, tada mes esame kalti“, – pabrėžė jis.

Anot jo, Kremlius neturėtų stebėtis JAV parama Ukrainai, nes J. Bideno administraciją dar prieš Rusujos invaziją paskelbė apie savo įsipareigojimą remti Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)