Valstybės departamentas taip pat pareiškė, kad Jungtinės Valstijos negali padaryti „galutinės išvados“ dėl gegužės 11 dieną ją nužudžiusios kulkos, kurią perdavė Palestiniečių savivalda, kilmės.

Palestiniečių savivalda šeštadienį pranešė, kad Sh. Abu Akleh nužudžiusią kulką perdavė JAV teismo medicinos ekspertams, taip žengdama žingsnį į priekį siekiant išspręsti priešpriešą su Izraeliu dėl jos mirties aplinkybių tyrimo.

Palestiniečių ir amerikiečių žurnalistė Sh. Abu Akleh, 25 metus dirbusi „al Jazeera“, žuvo gegužės 11 dieną, nušviesdama Izraelio karių reidą Dženino pabėgėlių stovykloje okupuotame Vakarų Krante. Ši reporterė buvo gerai žinoma arabų pasaulyje dėl reportažų apie palestiniečių gyvenimo sunkumus, dešimtmečius tęsiantis Izraelio kontrolei.

Palestiniečiai ir Sh. Abu Akleh kolegos, kurie tuo metu buvo kartu su ja, teigia, kad žurnalistė žuvo nuo Izraelio karių kulkų.

Izraelio kariuomenė iš pradžių sakė, kad reporterę galėjo nušauti palestiniečių kovotojai, bet vėliau nuo šios pozicijos atsitraukė ir dabar teigia, kad moteris galėjo žūti nuo atsitiktinės izraeliečių ugnies.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją