Kai kurie žmonės, reaguodami į premjero pranešimą tviteryje, pareiškė, kad Sh. Abe elgiasi kaip „aristokratas“.

Sekmadienį paskelbtame vienos minutės vaizdo įraše matyti namuose sėdintis ministras pirmininkas, abejingai glostantis savo šunį, skaitantis knygą, gurkšnojantis iš puodelio ir spaudinėjantis nuotolinio valdymo pultelį.

Taip pat vaizdo įraše buvo parodytas atlikėjas Genas Hoshino, tačiau vėliau jis pareiškė, jog įrašas, kuriame jis groja gitara namuose, panaudotas be jo leidimo.

Sh. Abe praėjusį antradienį Tokijuje ir dar šešiose prefektūrose, o šeštadienį – ir visoje šalyje, paskelbė ekstremalią padėtį. Premjeras paprašė žmonių likti namuose ir net 80 proc. sumažinti kontaktus su kitais žmonėmis.

Tokijo gubernatorė Yuriko Koikežengė dar toliau ir paprašė neesminių verslo sričių, tokių kaip barai, kino teatrai ir mokyklos, su kai kuriomis išimtimis, užsidaryti iki gegužės 6 dienos, tačiau dauguma kitų prefektūrų tokių priemonių nesiėmė.

Saitamos prefektūroje, esančioje į šiaurę nuo Tokijo, neesmines paslaugas teikiančios įmonės pirmadienį pradedamos uždaryti, o gubernatorius Motohiro Ono pranešė ketinantis kreiptis dėl centrinės vyriausybės finansinės paramos, kad užsidariusioms įmonėms būtų kompensuota už prastovas.

Daugelis Japonijos bendrovių lėtai pereina prie nuotolinio darbo režimo, todėl daug žmonių vis dar važinėja į darbą.

Remiantis naujausiais, pirmadienį paskelbtais duomenimis, Japonijoje patvirtinti 7 255 užsikrėtimo koronavirusu atvejai ir 114 mirties atvejų.

Tuo tarpu Pietų Korėjoje vyriausiasis užkrečiamųjų ligų ekspertas pranešė, kad iš ligoninių išrašytų pacientų, kuriems antrą kartą buvo nustatytas užsikrėtimas koronavirusu, skaičius padidėjo iki 116.

Pietų Korėjos pareigūnai nerimauja dėl „tylaus viruso plitimo“, atkreipdami dėmesį į ligos sklaidą baruose ir kitose laisvalaikio įstaigose, kurios galbūt laikosi lengvabūdiškesnio požiūrio į socialinio atstumo priemones.

Ministras pirmininkas Chung Sye-kyunas pranešė, kad pareigūnai tariasi dėl naujų gairių, kurios leistų užsiimti tam tikra ekonomine ir socialine veikla išlaikant atstumą tarp žmonių.