„Maniau, kad skaudės, bet visai neskaudėjo“, – šypsodamasis pasakojo žurnalistams premjeras.

Vyriausybės vadovas pabrėžė, jog buvo nuspręsta vakcinuotis siekiant imtis visų atsargumo priemonių prieš jo kelionę į JAV, kuri planuojama pirmoje balandžio pusėje. Y. Suga turėtų tapti pirmuoju užsienio lyderiu, kuris susitiks su Amerikos prezidentu Joe Bidenu.

Kaip pranešė praėjusią savaitę Japonijos ministrų kabineto generalinis sekretorius Katsunobu Katas, vizito metu amerikiečiai imsis visų galimų apsaugos nuo koronaviruso priemonių. Japonijos delegacija bus sumažinta iki minimumo – ją sudarys 80–90 žmonių. Visi jos nariai pasiskiepys nuo koronaviruso.

Anksčiau Y. Suga žurnalistams sakė, kad pasiskiepys, kai ateis jo amžiaus grupės vyresnių kaip 65 metų žmonių kategorijoje eilė. Šiuo metu Japonijos premjerui 72 metai.

Pernai Japonija pasirašė sutartis dėl preparatų nuo koronaviruso tiekimo su britų ir švedų kompanija „AstraZeneca“, JAV kompanija „Moderna“ ir konsorciumu „Pfizer“/“BioNTech“. Iš viso šalis tikisi gauti 310 mln. vakcinos dozių.

Vakcinacija Japonijoje prasidėjo vasario 17 d. Pirmiausia buvo paskiepyta 40 tūkst. medicinos darbuotojų, vėliau šis procesas turi apimti apie 4,8 mln. gydytojų. Balandį bus pradėti skiepyti vyresni kaip 65 metų amžiaus žmonės, kurių šalyje yra maždaug 36 mln. Vėliau skiepų sulauks 8,2 mln. japonų, sergančių lėtinėmis ligomis. Kitų kategorijų Japonijos gyventojai galės pasiskiepyti tik nuo gegužės.

Praėjusių metų gruodžio pradžioje Japonijoje buvo priimtas įstatymas dėl nemokamos visų šalies gyventojų vakcinacijos nuo COVID-19.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)