Nors oficialaus patvirtinimo tikimasi tik kiek vėliau, už šalies atsaką į pandemiją atsakingas ministras Daishiro Yamagiwa nurodė, kad trečiadienio rytą ekspertai išreiškė savo pritarimą nuo sausio 21 dienos iki vasario 13-osios 13-oje šalies regionų paskelbti dalinę nepaprastąją padėtį.

Tokia priemonė leistų kiekvienam regionui nuspręsti dėl individualių ribojimų, tačiau, anot vietos žiniasklaidos, suvaržymai veikiausiai apims trumpesnes barų ir restoranų darbo valandas bei galimus prekybos alkoholiu ribojimus.

Japonijoje šiuo metu stebimas spartus omikron atmainos plitimas ir šią savaitę naujų infekcijų paros prieaugis pirmą kartą nuo pandemijos pradžios viršijo 30 000. Nepaisant to, Japonija vis vien laikoma pandemijos palyginti ne itin sunkiai paveikta valstybe, tačiau vyriausybės pareigūnai ir ekspertai nerimauja, kad didėjantys infekcijų skaičiai gali pradėti daryti spaudimą šalies sveikatos priežiūros sistemai.

Iki šiol visiškai paskiepyta daugiau kaip 78 proc. Japonijos gyventojų, o iš jų tik kiek daugiau nei 1 proc. suleista stiprinamoji skiepo dozė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją