Ji buvo tiek įbauginta, kad net nėjo į ligoninę, nesikreipė pagalbos. Mergaitė nebuvo girdėjusi apie 2005 m. Indijoje priimtą Moterų apsaugos nuo smurtavimo šeimoje aktą, pagal kurį jos vyrų smurtavimas buvo ne tik neleistinas, bet neteisėtas.

Deja, jos gyvenimo istorija nėra retenybė. Kasmet ištekinama 10 mln. mergaičių, besivystančiose pasaulio šalyje kas septinta mergaitė ištekinama dar nesulaukusi 15 m.

Bangladeše, Nepale ir Indijoje ištekinama daugiausia mergaičių, atitinkamai 68,7; 56,1 ir 50 proc. , dar nesulaukusios 18 m. Tokios santuokos liudija ne tik skurdą (nors tai viena iš esminių priežasčių), bet ir visuomenės požiūrį į mergaites.

„Net ir daugiau uždirbančiose šeimose dažnai ištekinamos mergaitės, – aiškino organizacijos „Care International“ direktorė Theresa Hwang. – Taip yra dėl statuso – mergaitės mažiau vertinamos. Indijoje mergaitės nėra „pridėtinė vertė“. Šis klausimas neatsiejamas nuo lyčių lygybės klausimo ir socialinių normų.“

Šią savaitę organizacijos „Care USA“ ir „American Jewish World Service“ sulaukė ir Kendedos fondo atitinkamai 7,7 mln. dolerių (19,9 mln. Lt) ir 15,3 mln. dolerių (39,6 mln. Lt) vaikų santuokų mažinimui Pietų Azijoje. Abi organizacijos rems lėšomis vietos nevyriausybines organizacijas.

Organizacija „American Jewish World Service“ padėjo pakeisti Zeenat gyvenimą. Jai suteikė lėšų įgyti išsilavinimą, kad taptų finansiškai nepriklausoma ir kad norėdama pragyventi vėl neištekėtų už smurtaujančio vyro. Jei Zeenat nuspręs dar kartą ištekėti, yra vilties, kad norėdama nutraukti santuoką sulauks šeimos paramos ir žinodama savo teises galės tai padaryti.