Apie tai senatorius pranešė savo oficialiame tinklalapyje.

„Man teko garbė būti paprašytam prisijungti prie Tarptautinės Ukrainos patariamosios reformų tarybos – forumo, kuriame diskutuojami būdai, kaip užtikrinti Ukrainos teritorinį vientisumą ir saugumą, išreikšti paramą šalies demokratinei ateičiai Rusijos agresijos akivaizdoje. Tačiau pagal JAV Konstitucijos nuostatas, susijusias su Kongreso narių sąveika su užsienio vyriausybėmis, esu įpareigotas atmesti kvietimą“, – rašė J. McCainas, pridūręs, kad bet kokiu atveju jis ir toliau rems Ukrainą.

Senatorius teigė besididžiuojąs draugyste su Ukraina, šiai kovojant su Rusijos prezidento Vladimiro Putino vykdomu suverenios tautos skaldymu.

„Kaip ir nuo pirmųjų Maidano protestų dienų, aš toliau darysiu viską, ką galiu, kad būtų sustabdyta nemažėjanti V. Putino agresija, ir stovėsiu petys į petį su laisva Ukraina“, – pridūrė J. McCainas.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka trečiadienį patvirtino Patariamosios reformų tarybos sudėtį. Jos nariu tapo ir buvęs Lietuvos premjeras Andrius Kubilius.

Į tarybą taip pat paskirti buvęs Švedijos premjeras Carlas Bildtas, buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis, Europos Parlamento Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Elmaras Brokas ir kiti.