Jo šalininkai šiaurės Anglijos mieste Liverpulyje džiaugsmingai sveikino oficialius rezultatus, pagal kuriuos laimėtoju patvirtintas J. Corbynas, surinkęs 61,8 proc. balsų. Jo priešininką Oweną Smithą palaikė 38,2 proc. partijos narių.

Šįkart jį remiančių balsų skaičius yra didesnis nei pernai, kai jis pirmąkart buvo išrinktas leiboristų lyderiu ir jis surinko 59,5 proc. balsų.

Kalboje po rezultatų paskelbimo J. Corbynas minėjo ateitį po šių priešinančių lenktynių.

„Rinkimai – aistringas ir dažnai fanatiškas reikalas, o debatų įkarštyje dažnai pasakoma dalykų, kurių vėliau gailimasi, – sakė jis. – Mus vienija kur kas daugiau dalykų nei skiria.“

„Man atrodo, šiandien reikia viską nubraukti ir kartu visai partijai imtis darbo“, – po rinkimų sakė J. Corbynas.

Paskutiniuose debatuose perrinkimo siekiantis Jeremy Corbynas akcentavo Jungtinės Karalystės ir Europos Sąjungos bendradarbiavimo svarbą, tačiau teigė gerbsiantis piliečių referendume išsakytą valią.

Tuo metu jo priešininkas Owenas Smithas žadėjo, jog išrinktas partijos vadovu stengsis užkirsti kelią 50-to straipsnio, kuriuo oficialiai pradedamas šalies išstojimas, aktyvavimui. O. Smithas taip pat teigė reikalausiantis leiboristų partijai suteikti balsą vadinamosiose „Brexito” derybose.

Skaičiuojama, kad už pasilikimą ES balsavo du trečdaliai partijos pasekėjų. O. Smithas neatmeta ir antro referendumo galimybės, tuo metu tokios idėjos nepalaiko J. Corbynas.

Nesutarimai partijoje paaštrėjo, kai didelė dalis šešėlinės vyriausybės narių paliko savo postus ir pareikalavo J. Corbyną atsistatydinti, teigdami, kad jis nesugebėjo sutelkti partijos balsuoti už pasilikimą Bendrijoje.

Nesantaiką partijoje aštrina ir J. Corbyno pasekėjų siūlymai nubausti maištą sukėlusius partijos parlamentarus. Tokios idėjos nepalaiko pats J. Corbynas, kuris, kaip ir jo oponentas O. Smithas, teigia, kad partijai kaip niekad reikia vienybės.