Ministras pirmininkas Naftalis Bennettas sekmadienį kassavaitiniame kabineto posėdyje Jeruzalėje kalbėjo apie „geras naujienas“. Jis nurodęs atsakingiems asmenims nuodugniai susipažinti su situacija ir „apsvarstyti galimybę Izraelio valstybei įsigyti vaistą“.

„Pfizer“ koncernas penktadienį pranešė, kad kovoje su koronaviruso pandemija turi veiksmingą piliulę, kuri užkerta kelią sunkiai ligos eigai aukštos rizikos pacientams. Preparatas kol kas nėra registruotas.
Izraeliui pavyko ketvirtąją pandemijos bangą įveikti be karantino. Šalis aktyviai naudojo sustiprinančiąją vakcinos dozę. Beveik 43 proc. šalies gyventojų iš 9,4 mln. jau yra paskiepyti triskart. 62 proc. yra gavę bent dvi dozes.

Praėjus trims mėnesiams nuo tada, kai Izraelis pradėjo skiepyti gyventojus stiprinančiąja doze, naujų infekcijų skaičius šalyje smarkiai sumažėjo. Praėjusią parą nustatyti 556 nauji koronaviruso atvejai, sekmadienį pranešė Sveikatos ministerija. Nuo rugpjūčio pabaigos paros naujų infekcijų skaičius buvo viršijęs 11 000. Sunkių pacientų šiuo metu yra 178. Metų pradžioje jų dar buvo 1 200.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)