Izraelis teigia, kad naktį į penktadienį paleido raketas į maždaug 130-150 taikinių Gazos ruože. Antskrydžiai suintensyvėjo po to, kai palestiniečiai kovotojai iš Gazos ruožo paleido raketas Tel Avivo link.

Gazoje per Izraelio antskrydžius žuvo mažiausiai 18 palestiniečių, tarp jų ir vaikų, o Izraelyje nuo palestiniečių raketų žuvo trys žmonės.

Izraelis Gazos ruožo bombardavimą sustiprino ketvirtadienį vakare. Penktadienį Gazos miestą drebino galingi sprogimai.

Palestiniečiai kovotojai ir toliau leido raketas į Izraelio teritoriją. Gazos ruožą valdanti "Hamas" teigė iki ketvirtadienio vakaro paleidusi daugiau nei 350 raketų. Izraelis tvirtina 130 iš jų numušęs savo priešraketinės gynybos ginklais. Izraelis praneša, kad per naktį į penktadienį į jų teritoriją iš Gazos ruožo buvo paleista dar 11 raketų.

Egipto premjeras atvyko į Izraelio atakuojamą Gazos Ruožą

Egipto premjeras Hishamas Qandilas penktadienį atvyko į Gazos miestą, kai Izraelis sutiko sustabdyti savo karinę kampaniją prieš kovotojus islamistų judėjimo "Hamas" kontroliuojamame palestiniečių anklave per jo trumpą vizitą.

"Egipto ministras pirmininkas atvyko į Rafaho (sienos) perėją, o Palestinos vyriausybės ("Hamas") pareigūnai pasitiko jį Palestinos pusėje", - vienas palestiniečių šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP.

Vėliau premjeras išvyko į Gazos miestą, kuri jis susitiks su "Hamas" lyderiais ir dalyvaus spaudos konferencijoje, nurodė pareigūnai.

H.Qandilo vizitas, kaip tikimasi, truks apie tris valandas, o Izraelis sutiko tuo metu sustabdyti savo aviacijos smūgius "su sąlyga, kad per tą laiką nebus priešiškos ugnies iš Gazos į Izraelį", vienas aukštas Izraelio pareigūnas sakė AFP.

Egipto premjerui viešint Gazos Ruože Izraelio aviacijos smūgis užmušė du žmones

Izraelio karo lėktuvai penktadienio rytą bombardavo Gazos Ruožo šiaurinę dalį, o per šį smūgį žuvo du žmonės - tuo metu, kai į palestiniečių anklavą atvyko Egipto premjeras Hishamas Qandilas, pranešė palestiniečių saugumo šaltiniai ir medikai.

"Okupantų lėktuvai bombardavo grupė piliečių Nazilos vietovėje" Gazos Ruožo šiaurėje, šaltiniai informavo naujienų agentūrą AFP tuojau po to, kai Izraelis apkaltino anklavą kontroliuojantį islamistų judėjimą "Hamas" nesilaikant paliaubų per Egipto premjero vizitą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (396)