Izraelio šiauriniame Um al Fachmo mieste po Sirijos raketos paleidimo aidėjo sirenos, tačiau ji sprogo ore, tviteryje paskelbė Izraelio gynybos pajėgos.

„Reaguodami į priešlėktuvinę raketą, paleistą iš Sirijos anksčiau šiąnakt, mes ką tik pataikėme į „žemė-oras“ raketų taikinius Sirijoje, įskaitant radarus ir priešlėktuvines baterijas“, – nurodė pajėgos.

Sirijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad šalies oro gynyba buvo suaktyvinta prieš Izraelio ugnį netoli Damasko.

Cituodama karinį šaltinį žiniasklaida pranešė, kad Izraelio atakos iš oro prasidėjo prieš 1 val. (vietos ir Lietuvos laiku), o po maždaug 10 minučių jas palydėjo raketų „žemė-žemė“ smūgiai „iš okupuoto Golano pusės“.

„Mūsų oro gynyba susidūrė su priešo raketomis ir kai kurias jų numušė“, – pranešė Sirijos naujienų agentūra SANA.

SANA nurodė, kad vienas karys žuvo, o dar penki buvo sužeisti, „taip pat padaryta materialinės žalos“.

Izraelis retai komentuoja Sirijoje rengiamus antskrydžius, bet ne kartą yra žadėjęs neleisti savo nesutaikomam priešui Iranui plėsti savo įtakos Sirijoje.

Nuo Sirijos pilietinio karo pradžios 2011 metais, izraeliečių pajėgos surengė šimtus antskrydžių šios šalies teritorijoje, taikydamosi į Damasko režimo, taip pat jo sąjungininkių Irano remiamų pajėgų ir „Hizbollah“ kovotojų pozicijas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)