Pranešimas pasirodė Gazos Ruožo palestiniečiams ir izraeliečiams savaitgalį vėl apšaudžius vieniams kitus.

Plėtros planu, apimančiu naudą infrastruktūros ir užimtumo srityse, siekiama parodyti palestiniečiams šiame skurdžiame, Izraelio blokuojamame anklave, kad dėl „Hamas“ smurto kampanijos prieš Izraelį jie gyvena „skurdo, stygiaus, smurto ir didelio nedarbo sąlygomis be [jokios] vilties“, sekmadienį pareiškė Y. Lapidas.

Jis pabrėžė, kad nekviečia derėtis su „Hamas“, nes „Izraelis nesikalba su teroristinėmis organizacijomis, norinčiomis mus sunaikinti“.

Y. Lapidas, kuris pagal susitarimą dėl rotacijos po dvejų metų turi perimti Izraelio premjero postą, pripažino, kad jo planas dar nėra oficiali Izraelio aštuonių partijų koalicijos vyriausybės politika, bet sakė, kad jį remia premjeras Naftali Bennettas.

Pirmuoju plano įgyvendinimo etapu Gazos Ruožo, kur gyvena 2 mln. žmonių, infrastruktūra sulauktų labai reikalingo atnaujinimo, sakė Y. Lapidas, kalbėdamas Reichmano universitete Herclijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)