Izraelis pasirinko rasizmo, okupacijos ir nausėdijų statybos kelią, tačiau nepasirinko derybų bei partnerystės su mumis“, – Palestinos išvadavimo organizacijos (PLO) aukšto rango pareigūnas Yasseras Abed Rabbo sakė naujienų agentūrai AFP.

Antradienį Izraelyje vykusiuose pirmalaikiuose rinkimuose į 120 vietų parlamentą „Likud“ gavo 30 mandatų ir nugalėjo savo varžovę centro kairiųjų Sionistų sąjungą, kuriai atiteko 24 vietos Knesete.

„Mes susiduriame su tokia Izraelio visuomene, kuri serga rasizmu, taip pat okupacijos politika ir nausėdijų statyba... ir priekyje mūsų laukia ilgas ir sunkus kovos su Izraeliu kelias“, – sakė Y. Abed Rabbo.

„Turime užbaigti savo veiksmus nutraukiant saugumo koordinavimą (su Izraeliu) ir vykti į Hagos tribunolą veikti prieš nausėdijas ir Izraelio nusikaltimus jo kare Gazoje“, – kalbėjo jis.

Paskutiniuose priešrinkiminės kampanijos etapuose B.Netanyahu pažadėjo atsisakyti dviejų valstybių plano, jeigu tik bus išrinktas, sėkmingai išsižadėdamas ankstesnio savo pritarimo Palestinos valstybės įkūrimo idėjai 2009 metais.

Jis taip pat pažadėjo pastatyti tūkstančius namų žydų naujakuriams aneksuotoje arabiškoje rytų Jeruzalės dalyje ir daugiau nedaryti nuolaidų palestiniečiams.