Praėjusį savaitgalį Izraelio sinagogose buvo dalijami lankstinukai su klausimais ir atsakymais apie pagrindines partijas, dalyvausiančias kitą savaitę vyksiančiuose visuotiniuose rinkimuose. Juose, be kita ko, buvo B.Netanyahu dešiniosios partijos „Likud“ atsakymas į klausimą apie Palestinos valstybės įkūrimą.

„Ministras pirmininkas visuomenei paskelbė, kad Bar Ilano universitete pasakyta kalba yra niekinė“, - teigiama „Likud“ atsakyme. Jame turima galvoje svarbi B.Netanyahu kalba, kurią sakydamas jis pirmą kartą pasisakė už Palestinos valstybės įkūrimą kaip žydų ir palestiniečių konflikto sprendinį.

Tačiau premjeras „niekuomet nesakė tokio dalyko“, nurodė jo atstovas spaudai, tuo pat metu pabrėždamas, jog dabar netinkamas laikas daryti kokias nors teritorines nuolaidas palestiniečiams.

„B.Netanyahu daug metų kartoja, kad esant dabartinėms sąlygoms Artimuosiuose Rytuose, bet kuri teritorija, atiduota palestiniečiams, būtų užimta ekstremistinių islamo elementų“, - aiškino premjero atstovas.

„Likud“ atstovė spaudai kiek anksčiau patikslino, kad lankstinuke išdėstytos mintys neatspindi partijos pozicijos ir yra asmeninė Tzipi Hotovely, priklausančios griežtojo kurso šalininkų sparnui „Likud“ partijoje, nuomonė.

Tz.Hotovely lankstinuke taip pat rašė, kad „visa B.Netanyahu politinė biografija yra kova prieš Palestinos valstybės įkūrimą“.